Sponsoring/giften

Sponsoring van een kind.

Een aantal kinderen uit onze omgeving gaan helemaal niet naar school. De reden is hoofdzakelijk armoede. Een tweede reden is dat sommige ouders en verzorgers weinig interesse tonen om hun kinderen naar school te sturen. In plaatst daarvan moeten de kinderen op jonge leeftijd de vader of moeder helpen met de verkoop van de vis. Om voorgenoemde redenen proberen wij d.m.v. de dagopvang een goede start maken te met deze kinderen. Daarnaast zorgen wij dat ze later ook op school blijven en zo mogelijk het basisonderwijs voltooien (door hun schoolgeld te betalen). Tevens leggen wij een goed fundament voor het evangelie.

cropped-DSCN0014.jpg

In januari 2013 is het Bethel-Shelter kinderhuis in Ghana begonnen met een dagopvang. Het gaat om peuters en kleuters die overdag bij ons komen voor lichamelijke verzorging, voeding en eenvoudig onderwijs. Deze kinderen wonen bij hun ouders of pleegouders maar het merendeel van hen heeft een vader of moeder verloren. Wij hebben de meest kwetsbare kinderen geselecteerd en vooral gezocht naar hen die vader of moeder verloren hadden.

De dagopvang telt op het moment zo’n 75 kinderen tussen de 1 en 8 jaar. Al deze kinderen moeten verzorgd worden en dat draagt kosten met zich mee. Daarom bestaat er de mogelijkheid om deze kinderen te sponsoren.

Naast de lichamelijke verzorging onderwijzen wij de kinderen uit de Bijbel en leren hen op de Heer Jezus te vertrouwen. Iedere dag brengen wij hen in gebed voor de troon van God. Het is ons verlangen dat de kinderen op jonge leeftijd ook vervuld worden met de Heilige Geest.

Wat kunt u doen?

Voor € 27,50,- per maand kunt u al een kindje sponsoren.

Uw gift (27,50 euro) wordt samen met alle andere giften eens per maand overgeboekt naar een bank in Ghana. Dit wordt gedaan door Mark ten Have (de boekhouder van de stichting). Van het totale bedrag moeten wij de 75 kinderen voeden, kleden en de 11 vaste onderwijzers en helpers een vergoeding geven. Ook zijn er maandelijks kosten voor benzine, elektriciteit en onderhoud. Maar voedsel is momenteel de grootste kosten factor. Het is niet de bedoeling dat wij de kinderen of ouders/verzorgers contant geld geven.

De stichting Bethel-Shelter Ghana zal u regelmatig informatie sturen over de ontwikkeling van uw sponsorkind. Ook kunt u, net zo vaak als u dat wenst, een email sturen met verzoek om hoe het gaat met uw sponsorkind.

 

juni 2014 Contact gegevens.

Wilt u graag meer informatie ontvangen over het sponsoren van een kindje of heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Abel Veennema. Hij is de aangewezen persoon voor correspondentie. Hij probeert u zo snel mogelijk antwoord terug te sturen.

Schrijf dus naar mail abel website

Giften.

Abel en Pamela hebben ervoor gekozen om te leven uit geloof. Zij zijn dus afhankelijk van giften. Wanneer u achter het werk staat van Abel en Pamela, kunt u een gift overmaken naar de stichting. (Giften zijn aftrekbaar van de belasting).

Hieronder vind u de bank gegevens:

Bankrekeningnummer:    NL05ABNA0487439341(IBAN)

Ter name van:             Stichting Bethel-Shelter Ghana.